Hétvégére többfelé hullhat jelentős mennyiségű hó, majd ismét visszatérnek a kemény mínuszok!
2017. 01. 13. / péntek

Egy mediterrán ciklon hatására országszerte borult, csapadékos idő valószínű. A csapadék minden formája megjelenik majd, várhatóan az ország északkeleti részén végig havazás lesz, míg a többi országrészben eső, havas eső, ónos eső egyaránt lehet. Az idő előrehaladtával azonban egyre nagyobb területen havazás lesz a jellemző. Többfelé alakulhat ki jelentősebb hótakaró is, a legtöbb hó az északkeleti országrészben valószínű. Eleinte a déli, délnyugati szél erősödik meg, viharos lökésekkel kísérve, majd az idő előrehaladtával északnyugatira fordul és továbbra is lehetnek élénk, erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0°C és -5°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet +3°C és -2°C között alakul.

2017. 01. 14. / szombat

Folytatódik az erősen felhős, borult időjárás. Többfelé valószínű havazás főként a keleti területeken további jelentős mennyiségű hó hullhat. Rövid napos időszakok leginkább a Dunántúlon lesznek. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik, egyedül az északkeleti országrészben maradhat gyenge a légmozgás. A minimum hőmérséklet -1°C és -6°C között, a maximum hőmérséklet +3°C és -2°C között valószínű.

.

2017. 01. 15. / vasárnap

Felszakadozik, csökken a felhőzet így a változóan felhős ég mellett mindenütt valószínű több-kevesebb napsütés. Az északnyugati szél leginkább a középső és északnyugati országrészben élénkülhet meg, máshol gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum -5°C és -16°C között, a maximum +2°C és -4°C között várható.


2017. 01. 16. / hétfő

Dél felől erősen megnövekszik a felhőzet, inkább már csak északon lehetnek napos időszakok. Elszórtan, főként a déli megyékben lehet számítani hószállingózásra, havazásra. Az északi szél nyugaton megélénkül, máshol mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7°C és -20°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1°C és -6°C között alakul.

2017. 01. 17. / kedd

Általában erősen felhős lesz vagy borult lesz az ég, de északon rövid időszakokra előbukkanhat a nap. A déli területeken többfelé, máshol elszórtan lehet havazás. Az északi, északkeleti szél megélénkül, megerősödik. A minimum hőmérséklet -6°C és -16°C között, a maximum hőmérséklet -2°C és -6°C között valószínű.

Készítette: Palla Lénárt

Frissítve: 2017. 01. 11. 18:10

Fotó: MTI

***HIRDESS NÁLUNK! Az Időinfó.hu kedvezményes hirdetési ajánlatáért kattints ide!***

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn